Expozitia „MoldMeDIZIN & MoldDENT” la MoldExpo

Posted On Septembrie 15, 2009

Filed under Uncategorized

Comments Dropped leave a response

Peste 100 de participanţi – firme producătoare de tehnică medicală şi de laborator, produse farmaceutice şi instrumentariu stomatologic din 15 ţări vor participa în cadrul ediţiei a 13-a a Expoziţiei Internaţionale Specializate „MoldMEDIZIN & MoldDENT”, care s-a  desfăşurat la Chişinău în perioada 11-14 septembrie curent, la Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo”.

In  cadrul ediţiei curente a expoziţiei si-au expus produsele firme din Bulgaria, Belarus, China, Suedia, Franţa, Germania, India, Lituania, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia, SUA, Ucraina, Ungaria, Vietnam.

La expoziţie au  participat şi instituţii de profil din republică: Spitalul Clinic Republican, Institutul de Cardiologie, Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc”, Centrul Republican de Diagnosticare Medicală, Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului, Institutul Oncologic, Centrul de Chirurgie a Inimii, Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie, precum şi Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină de Urgenţă, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu”, ş.a.

În cadrul forului anual al medicinii şi farmaceuticii au fost organizate conferinţele ştiinţifico-practice „Medicamentul şi viaţa”, „Actualităţi în stomatologie”, „Actualităţi în diagnosticul şi tratamentul alergiei şi formaţiunilor maligne”, „Suportul vital avansat”, „Probleme actuale ale medicinii de laborator. Certificarea proceselor de efectuare a investigaţiilor de laborator”. În cadrul Expoziţiei se va desfăşura Simpozionul internaţional „Noile orizonturi ale neuroendoscopiei şi neuronavigaţiei” şi un workshop în neuroendoscopie.

Totodată, în cadrul ediţiei curente a Expoziţiei s-a desfăşurat Conferinţa a XII-a de Ftiziopneumologie din Republica Moldova, cu genericul „Actualităţi în etiologia, patogenia, profilaxia, diagnosticul şi tratamentul tuberculozei şi afecţiunilor pulmonare nespecifice” şi şedinţa a VI-a de lucru a clubului Naţional de parteneriat „Ştiinţă şi Business”, cu tema „Medicamente şi produse farmaceutice din materie primă autohtonă”.

Expoziţia a fost organizată sub egida Ministerului Sănătăţii, cu susţinerea asociaţiilor medicale profesionale din Republica Moldova.

Inaugurarea oficială a Expoziţiei Internaţionale Specializate „MoldMEDIZIN & MoldDENT”  a avut  loc pe data de 11 septembrie, la ora 11.00, în faţa pavilionului central al „Moldexpo”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s